Dr. Κάτσακα Άννα

Η Dr. Άννα Κάτσακα είναι αγγειολόγος - αγγειοχειρουργός με την πιο μεγάλη εμπειρία στις μη επεμβατικες χειρουργίκες θεραπείες για την αντιμετώπιση των παθολογικών κιρσών. Γνωστή και ως "η ιατρός που ομορφαίνει τα πόδια", είναι μία από τους πρωτοπόρους που χρησιμοποίησε τον σκληρυντικό αφρό στην θεραπεία των φλεβικών παθήσεων. Στην κλινική της εμπειρία έχει εφαρμόσει περισσότερες από 3.000 συνεδρίες σκληρυντικού αφρού και πάνω απο 15.000 συνεδρίες σκληροθεραπείας με άριστα αποτελέσματα.

Σπουδές

Η Άννα Κάτσακα σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου, από όπου αποφοίτησε το 1978. Μετά την ολοκλήρωση των βασικών σπουδών συνέχισε την ειδικότητα της στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μιλάνου Policliniko – Maggiagali στο τμήμα του καθηγητή της αγγειοχειρουργικής κ. G. Agrifolio, όπου και πήρε τον τίτλο της Αγγειολογίας - Αγγειοχειρουργικής.

Κλινική εμπειρία

Η κλινική εμπειρία της ιατρού εμπλουτίζεται από ένα εκτενές ιστορικό ιατρικών πράξεων. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής της απέκτησε πλούσια εμπειρία στον τομέα της επούλωσης άτονων ελκών, περιφερικών αρτηριακών παθήσεων, καρωτιδικών νόσων άλλα και στον τρόπο αντιμετώπισης κιρσών και ευρυαγγειών στα κάτω άκρα.

Εν συνεχεία εργάστηκε ως βοηθός στην Αγγειοχειρουργική Κλινική του Μιλάνου επί πενταετίας, όπου απέκτησε τον τίτλο του διδάκτορος με θέμα διατριβής: «Κλινική εμπειρία στην διάγνωση των αγγειακών παθήσεων με την πληθυσμογραφία STRAIN GAUCE».

Επόμενο στάδιο στην καριέρα της ήταν το πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης για χρονικό διάστημα δύο ετών.

Από το 1990 έχει δημιουργήσει τον δικό της χώρο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όπου και έχει συνεχή συνεργασία με την Πανεπιστημιακή Κλινική του Μιλάνου σε επίπεδο ανταλλαγής απόψεων και τεχνικών.

Από το 2002 είναι συνεργάτης του τμήματος Αγγειοχειρουργικής του Ιατρικού Διαβαλκανικού και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Comenius στην Μπρατισλάβας. Επίσης είναι ενεργό μέλος της Ιταλικής Φλεβολογικής Εταιρίας Soc. Flebologica Italiana.

Έδω και 3 χρόνια έχει αναπτύξει φλεβολογικά ιατρεία και laser στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.

Εξειδίκευση

Η Άννα Κάτσακα εξειδικεύεται σε κάθε μορφή laser στην αγγειοχειρουργική, εφαρμόζοντας το ενδοαυλικό laser για την αντιμετώπιση των κιρσών με τοπική αναισθησία. Από το 2005 εφαρμόζει επίσης με άριστα αποτελέσματα την μέθοδο του σκληρυντικού αφρού (foam sclerotherapy) στους ευμεγέθεις κιρσούς.

Περαιτέρω εξειδικεύεται στην φλεβολογία και στις παθήσεις των φλεβών (φλεβίτιδα, κιρσοί, ευρυαγγείες, μεταθρομβωτικό σύνδρομο, άτονα έλκη, κυτταρίτιδα, χρόνια φλεβική ανεπάρκεια, σύνδρομο Raynaud, σκληροδερμία, οιδήματα κάτω άκρων, λεμφοίδημα, διαβητικό πόδι, αρτηριακά έλκη, αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια) με συμμετοχή και έντονο ενδιαφέρον σε όλα τα συνέδρια της αγγειοχειρουργικής έως σήμερα.

Στο site αυτό μεταφέρει την 30 ετών εμπειρία της.

Συχνές
ερωτήσεις:

Πλεονεκτήματα του σκληρυντικού αφρού
  • Γίνεται στο χώρο του ιατρείου, δεν χρειάζεται αναισθησία.
  • Εφόσον γίνεται η έγχυση του σκληρυντικού αφρού, ο ασθενής επιστρέφει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες.
  • Είναι ακριβής η έγχυση του φαρμάκου λόγω του ότι γίνεται με την βοήθεια των υπερήχων.
  • Δεν υπάρχει πόνος κατά την διάρκεια και μετά την θεραπεία.
  • Στοιχίζει πολύ πιο οικονομικά από μια χειρουργική επέμβαση.
  • Δε γίνονται τομές, δε γίνεται αφαίρεση της φλέβας.
  • Γίνονται λιγότεροι μώλωπες από μια χειρουργική επέμβαση.
Παθολογικές φλέβες
Πρόκειται για μια ερώτηση που κάνουν πολύ συχνά οι ασθενείς: "Αν αφαιρέσω τις παθολογικές φλέβες, πώς θα γίνεται η κυκλοφορία του αίματος χωρίς αυτές;" Το ερώτημα είναι θεμιτό και λογικό,…
Μείζων σαφηνής φλέβα
Μια ερώτηση που κάνουν συχνά οι ασθενείς είναι αν μπορεί να σωθεί και να μην αφαιρεθεί η μείζων σαφηνής φλέβα. Η μείζων σαφήνης φλέβα έχει ως κύρια λειτουργία τη μεταφορά…
Χρήσιμες ασκήσεις και συμβουλές πρόληψης
Η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη και απο την πιο επιτύχημενη θεραπεία, ειδικά σε ό,τι αφορά το θέμα των φλεβικών παθήσεων. Στοχεύουμε στην πρόληψη για να χρειαζόμαστε όσο το δυνάτον λιγότερο…
Ιατρείο Άννας Κάτσακα
Η Άννα Κάτσακα είναι αγγειολόγος – αγγειοχειρουργός με πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας, έχοντας δώσει λύση σε περισσότερα από 20.000 περιστατικά με την πιο καινοτόμα θεραπεία. Είναι φλεβολόγος με την…
Επικοινωνήστε μαζί μας
call us
scroll to top